Valitsus sai Putinilt allkirja ja kõik ministrid määrati ametisse. „Kõik need inimesed on hästi tuntud, neil on head karjääritulemused ja nad on näidanud oma väärtust eelmistel ametikohtadel,“ ütles president rahulolevalt, märkides, et peaminister andis talle eelnevalt ühisel arutelul ülevaate iga ministri kohta.

Juba pea 15. aastat jätkab välisministrina Sergei Lavrov, üks valitsuse tuntumatest ja populaarsematest liikmetest. Oma ametikohta ei tule loovutada ka kuuendat aastat jätkaval kaitseministril Sergei Šoigul. Valitsuse laua taha istub tegelikult ainult kaks uut nägu: Jevgeni Zinitšev eriolukordade ministrina ja Dmitri Patrušev põllumajandusministrina, kellel mõlemal on julgeolekutaust: esimesel FSB juhist isa kaudu, teisel aga isiklik kogemus FSB asejuhina.

Hoolimata juba aastatepikkustest spekulatsioonidest Medvedevi võimaliku saatuse üle, ennekõike korruptsioonisüüdistuste ja kõikuva toetusreitingu pärast, jätkab ta teist järjestikust ametiaega peaministrina.

Üldvalimistel kuu aja eest võitis ülekaalukalt, 76,6% toetusega valitseva Ühtse Venemaa partei kandidaat ja pikaaegne president Vladimir Putin. Ta vannutati neljandat korda (sh teist järjestikust korda) ametisse, kuhu tal on võimalik jääda kuni järgmiste valimisteni 2024. aastal, kui seadusi eelnevalt ei muudeta.