Tulistamine toimus 2.900 õpilasega Granite Hillsi keskoolis vaevalt kolm nädalat pärast seda, kui 13-aastane poiss lasi kümne kilomeetri kaugusel Santana keskkoolis maha kaks ja haavas 13 klassikaaslast.

Mõlemad koolid kuuluvad Grossmonti keskkoolide liidu piirkonda ja mõlemad tulistajad olid väidetavalt klassikaaslaste poolt tagakiusatud.

Politsei sõnul oli Granite Hillsis haavlipüssist tule avanud poiss 18-aastane Jason Hoffman, kes õpilaste sõnul ei olnud just ülearu populaarne. “Ta ei olnud populaarne,” ütles Ainohh Hogan. “Teda kiusati.”

Sharpi memoriaalhaigla pressiesindaja ütles, et arstidel tuli tohterdada 10 inimest. Üks 16-aastane poiss sai jämedate haavlitega tabamuse näo ülaossa ja rinda ning tema seisund on tõsine, kuid haavad ei ole siiski eluohtlikud.

Ka pöetud peaga Hoffman toodi tõsises seisundis haiglasse. Temal on kuulihaavad näos ja tuharates, ütles haigla pressiesindaja.

Ülejäänud ohvrid, kelle hulgas on vähemalt üks õpetaja, on kergemate hädadega. Üks õpilane kukkus ja vigastas selga, ühel on häda südamega ja ühel lapsele kooli järel tulnud naisel algas ärevusest sünnitus.

Pealtnägijate sõnul võttis Hoffman sisse snaipriasendi ja tegi kuus-seitse lasku, vahepeal haavlipüssi laadides.

Kui kooli turvanud politseinik poisiga tulevahetusse asus, põgenesid õpilased tagauste kaudu.