Janukovõtš rääkis pressikonverentsil, et kõiki vägivallajuhtumeid Ukrainas tuleb uurida, kõik ühiskondlikud hooned ja väljakud tuleb vabastada ja tuleb ära anda relvad. Kiievis ja teistes regioonides tuleb võimaldada normaalne elu.

Samuti tunnistas Ukraina kukutatud liider, et teda üllatab Vene presidendi Vladimir Putini vaikimine Ukraina kriisi teemadel pärast tema võimult tõrjumist.

"Teades Vladimir Vladimirovitš Putini iseloomu, on tema niisugune vaoshoitud vaikimine minu jaoks üllatav. See tekitab küsimusi," ütles Janukovõtš.

Janukovõtš lisas ka, et on pärast Venemaale saabumist Putiniga küll telefoni teel vestelnud, kuid ei ole riigipeaga veel näost näkku kohtunud.

Samuti andis mees selgitusi ka enda varanduse kohta, kuid need olid mõnevõrra segased. Näiteks rääkis ta, et Kutšma ja Juštšenko ukaasidega anti Janukovõtšile Mežõhirja residents igaveseks kasutamiseks, kuid see oli riikliku asjadevaltsuse bilansis.

"Ta oli vana. Ma remontisin teda. Kui tuli uus võim, püüdsid nad mind välja ajada, aga lõpptulemusena tehti ettepanek, et ma ta ära ostaks. Ja ma ostsingi ta ära, ütles mees. Samuti väitis Ukraina eksliider, et talle ei kuulu välismaal mingisugust vara.

"Ma olen avalik inimene. Kõik on olnud deklareeritud," väitis mees.

Lõpetuseks ütles aga Janukovõtš, et need, kes praegu nimetavad ennast võimuks, võtaks aru pähe ja lahkuks riigist.

"Ja pöördumine Ukraina rahva poole...(paus, venib) Tahan paluda andestust. Kõik, mida suudan teha, teen kuni oma elu lõpuni," ütles mees lõpetuseks.