Janukovõtš lendas Ukraina presidendina mööda maailma ümber ehitatud Airbus 318 tüüpi reaktiivlennukiga, vahendas Leedu venekeelne Delfi.

Lennuk kuulus Austria taustaga firmale Avcon Jet ning ilmselt oli Janukovõtš selle ettevõttelt rentinud.

Kui tavatingimustes mahuks seda tüüpi lennuki pardale kommertslendude puhul kuni 132 inimest, siis Janukovõtši käsutuses olnud lennukis oli ruumi vaid 18 reisijale.

Poola väljaande Gazeta Wyborcza andmetel on tegemist luksuslikult ümber ehitatud õhusõidukiga, mille pardal on magamistuba, söögituba, vannituba ning ka töökabinet. Samuti on varustuses nii satelliittelefonid kui ka telekad, mis näitasid muuseas ka pilti kokpitist pilootidele avanevast vaatest.

Pärast seda, kui verevalamine Kiievis lõppes ja parlament hakkas seadusi muutma, tõusis Janukovõtši käsutuses olnud lennuk pealinna lennuväljalt õhku.

Lennundussõprade poolt armastatud veebiküljel Flightradar24 võis näha, kuidas Janukovõtši käsutuses olnud lennuk võttis suuna Krimmile, seejärel pöördus Sotši poole, kuid ei jõudnud sinna.

Lennuk lendas ka üle Armeenia pealinna Jerevani ja Iraani pealinna Teherani ja maandus möödunud laupäeva hommikul Saudi Araabias. Arvatakse, et selle lennuga toimetati riigist välja Janukovõtši lähikondsed.

Janukovõtš ise lendas ilmselt ühe teise lennukiga Harkovisse. Mehe praegune asukoht pole hetkel teada.