„Juhul kui seal (Vene-Ukraina peaministrite kohtumisel) oleksin mina, siis ma sirutaksin Vladimir Putinile käe välja ja ütleksin - olen nõus, 50 ja 50," vasta Janukovitš Putini eksprompt küsimusele kahe kütuseoperaatori ühinemise kohta.

Ukraina riigipea rõhutas Vene sõltumatu raadiojaama Ehho Moskvõ eetris, et teda ei hirmuta (Ukrainast mööda mineva) gaasitoru South Stream ehitus.

„Juhul kui see on meede Ukrainale surve avaldamiseks, siis sellest me saame aru. Aga kui see on konkurentsisõda, siis selleks me oleme valmis. Ukraina gaasitranspordi süsteemi moderniseerimine läheb maksma 500 kuni 600 miljonit dollarit (6,21 kuni 7,45 miljardit krooni) ja me oleme valmis võtma projekti nii Venemaa kui ka Euroopa Liidu," selgitas Janukovitš.

Idee kahe riigi gaasikontsernide ühendamise kohta käis 30. aprillil välja Vladimir Putin. Samal päeval teatas Gazpromi juht Aleksei Miller, et kontsernid võiksid vahetada aktiive.

Samas on siiani selgusetu, mis tingimustel Naftohaz ja Gazprom ühineda võiks. Sõltumatutel hinnangutel moodustaks Ukraina osa ühisettevõttes vaid 2 kuni 8,5 protsenti aktsiatest.