Nakagawa väitis, et võttis enne saatuslikku pressikonverentsi ainult mõne lonksu veini – „mitte rohkem kui klaasikese” – kuid Jaapani finantsminister tundus olevat liiga segi, et parasjagu kehtivaid Jaapani intressimääri meelde tuletada, vahendab The Times.

Pärast Nakagawa esmaspäevast naasmist Jaapanisse sai ta kohe kuulda opositsiooni üleskutseid tagasiastumiseks. Opositsioon nimetas Nakagawa esinemist Jaapani häbistamiseks, mis saatis sõnumi kogu maailmale.

Tähtsaima opositsioonipartei, demokraatliku partei peasekretär Yukio Hatoyama ütles, et Nakagawa tuleks kohe ametist vabastada, sest ta on kahjustanud rahvuslikke huve.

Nakagawa tunnistas, et jõi lennu ajal Rooma veidi alkoholi ja võttis rohtu külmetuse vastu. Tema sõnul võis see kombinatsioon talle halvasti mõjuda. Nakagawa kinnitas aga, et ei joonud enne pressikonverentsi rohkem kui mõne lonksu ja tema esinemine ei mõjuta Jaapani positsiooni teiste G7 liikmete hulgas.

Pressikonverentsil Roomas paistis Nakagawa olevat vaevalt võimeline oma silmi lahti hoidma ja vastas küsimusele, mis oli nimeliselt suunatud hoopis tema kõrval istuvale Jaapani panga presidendile. Nakagawa vastused küsimustele olid laialivalguvad ja muutusid tihti arusaamatuks mõminaks, kui ta üritas oma silmi lahti hoida. Ühel hetkel ütles minister, et Jaapan on lubanud miljard dollarit Aasia arengupangale, mis ei ole aga tõsi.

Nakagawa esinemise mõistis hukka tema parteikaaslane ja endine peaminister Yoshiro Mori. Mori kinnitas pidevaid kuulujutte, et Nakagawa kaldub tipsutama. „Et talle tõesti meeldib juua, andsin ma talle kunagi nõu joomisega ettevaatlik olla,” ütles Mori.