64-aastane Kan tegi hääletuse eel avalduse, et astub ametist tagasi niipea, kui riik on toibunud märtsikuisest looduskatastroofist. Osa vasaktsentristliku valitsuspartei siseopositsioonist, nende seas mõjuvõimsa strateegi Ichiro Ozawa pooldajad teatasid seepeale, et muudavad oma arvamust ja hääletavad peaministri poolt, edastasid uudisteagentuurid Kyodo ja Jiji Press BNS-i vahendusel.

Peaministri umbusaldamise poolt hääletas 152, vastu oli 293 saadikut. Kani rivaal Ozawa jättis hääletamata.

Lõhed valitsevas Jaapani Demokraatlikus Parteis (DPJ) kahandavad valitsusjuhi võimekust saada hakkama märtsikuise maavärina ja hiidlaine tagajärgedega ning maailma rängima tuumakriisiga viimase 25 aasta jooksul.

Umbusaldusavalduse esitasid suurim opositsioonierakond Liberaaldemokraatlik Partei (LDP), nende väiksem liitlane Uus Komeito ja Päikesetõusupartei.

Analüütikute sõnul seisab Kan silmitsi suurte takistustega eelnõude läbisurumisel. Üheks suurimaks proovikiviks on lisaeelarve, mis aitaks katta 11. märtsi ülivõimsa maavärina ja tsunami kahjusid.

Kui umbusaldushääletus oleks õnnestunud, oleks Kan pidanud kas astuma tagasi koos kogu valitsusega või kuulutama välja alamkoja erakorralised valimised.

Jaapanil on viimase viie aasta jooksul olnud viis peaministrit.