Meedia on varem korduvalt teatanud, et Putinil on selg haige. Oktoobri lõpus teatas Putini traumast agentuur Reuters, lisades, et Putin võib vajada kirurgilist sekkumist. Ajalehe Vedomosti andmetel sai Putin vigastada koos kurgedega lennates, vahendab Lenta.ru.

27. novembril teatas Putini traumast ametlikult Valgevene president Aljaksandr Lukašenka, kelle sõnul keeldus Putin haiguse tõttu jäähokit mängimast. „Ta armastab judot. Ta tõstis vastase üles, tegi heite ja vigastas lülisammast,“ ütles Lukašenka.

Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov teatas, et ülemuse tervisega on kõik korras. Peskovi sõnul on Putinil tavaline sporditrauma. 1. novembril ütles Peskov, et ta lihtsalt venitas jalalihast.

Reedel Komsomolskaja Pravdas ilmunud intervjuus ütles Peskov, et Putin teeb nüüd sporti tavapärases režiimis. „Aga ise ta, kordan veelkord, töötas, töötab ja kavatseb ka edasi töötada samas tempos. Ta ei kavatse seejuures jätta oma spordiasju ning seetõttu, nagu igal sportlasel, võib tal selg veidi valutada ja käsi ja jalg – see pole kunagi vähendanud tema töövõimet,“ kinnitas Peskov.