Mori, kes asus ametisse aprillis pärast seda, kui tema eelkäija Keizo Obuchi rabanduse sai ja koomasse langes, kogus alamkoja istungil kindla häälteenamuse. Mori sai 479 häälest 284, opositsiooniliider Yukio Hatoyama tuli 130 häälega teiseks.

Oodatavasti võidab Mori ka peatse ülemkoja hääletuse. Aga isegi kui ülemkojas võidab mõni teine kandidaat, jääb võimukama alamkoja otsus ikkagi peale.

Mori kolmeliikmeline valitsusblokk pääses 25. juuni parlamendivalimistel taas võimule, kuigi tugevasti vähenenud enamusega. Peaministri Liberaaldemokraatlik partei (LDP) kaotas parlamendis enamuse, millega Mori tegevus ja majanduspoliitika sattusid senisest suurema surve alla.

Uus valitsuskoosseis, mis ilmselt püsib ainult kuni ministeeriumide administratiivse ümberkorralduse jõustumiseni järgmises jaanuaris, kuulutatakse välja teisipäeval.

Mori on teatanud, et tahab jätta ametisse rahandusminister Kiichi Miyazawa ja välisminister Yohei Kono, et nad aitaksid tal korraldada tööstusriikide ja Venemaa rühmituse G8 tippkohtumist Okonawal 21.-23. juulil.

Ka Majandusplaneerimise Agentuuri juht Taichi Sakaiya teatas esmaspäeval, et nõustus Mori palvega ametikohale edasi jääda.