Üle 3000 McDonald'si restorani Jaapanis, mis on USA külmutatud kartulitoodete jaoks suurim turg Aasias, teatas teisipäeval, et nad müüvad nähtavas tulevikus ainult väikesi friikartuliportsjoneid tõsiste viivituste tõttu impordis, vahendab Guardian.

Pikki tarnimisaegu, mis on veninud enam kui kahekordseiks ja ulatuvad nüüd 2-4 nädalani, pannakse USA lääneranniku 29 sadama 20 000 dokitöölise, terminalioperaatori ning laevafirmade vahelise töövaidluse süüks.

Tarneahelaid häirivad veelgi kaubakäitlemisvahendite puudus ning viivitused raudteel ja ülisuurte kaubalaevade kasutuselevõtt.

McDonald'si Jaapani haru astus seetõttu hädasammu ja kavatseb importida tuhat tonni külmutatud friikartuleid õhu teel. Need hakkasid saabuma sel nädalal, kuid 1600 tonni USA idaranniku sadamatest ei jõua kohale enne jaanuari lõppu.

Piiranguid ei ole siiski kehtestatud sellele, kui palju väikesi portsjoneid klient osta võib, kuid firma ei oska öelda, millal saab Jaapanis taas osta keskmisi ja suuri portsjoneid friikartuleid.