Vene sõjaväelased lõid võrgus oma suletud postiteenuse salajase informatsiooni, sealhulgas märkega „eriti tähtis“ edastamiseks, teatas Izvestija RIA Novosti vahendusel.

„Antud hetkel on ZSPD võrgu loomine lõpule viidud. Viimased tööd lõpetati selle aasta suvel lõpul, pärast mida töötab võrk täies mahus. Praegu plaanime me seda laiendada, seades üles täiendavaid terminale sõjaväeosadesse ja asutustesse,“ ütles allikas Izvestijale.

Allikas selgitas, et osaliselt kasutab „sõjaline“ internet Rostelekomi renditud infrastruktuuri, kohati aga kaitseministeeriumi oma ressursse. Allikas lisas, et igas sõjaväeosas on serverid, mis šifreerivad informatsiooni ja jaotavad selle mitmeteks „pakettideks“. Ligipääs serveriruumidele on rangelt piiratud.

Izvestija andmetel on „sõjalises“ internetis vaid kaks lehekülge, mida on võimalik vaadata vaid riigisaladuse kaitse teenistuse heakskiidu saanud arvutitest.

Kõrvaliste seadmete ühendamine nende arvutitega on võimatu. Iga sellise katse fikseerib spetsiaalne programm, kirjutab Izvestija.