Ivanov rääkis reedel välisajakirjanikele korraldatud õhtusöögil, et Litvinenko oli endine vangivalvur, kes oli võetud tööle, kui FSBs tekkis kvalifitseeritud kaadri nappus seoses paljude kogenud agentide lahkumisega erasektorisse, vahendab ETV24 Reutersit.

Ivanovi sõnul ei olnud Litvinenko saanud koolitust, tal ei jätkunud piisavalt intellekti, tema iseloom oli provokatiivne ning tal ei olnud juurdepääsu tähtsale informatsioonile.

“Ta ei olnud kunagi spioon ja ei teadnud kunagi midagi reaalset väärtuslikku, et anda seda edasi mõnele teenistusele,” rääkis Ivanov. “Kui Putin Litvinenko lahti laskis, teadis ta paljudest väidetest tema seaduserikkumiste kohta.”

Ivanovi pressiesindaja selgitas hiljem reporteritele, et minister pidas silmas, et Litvinenko vabastati töölt ajal, mil Putin FSBd juhtis, mitte et Putin oleks ta isiklikult vallandanud.

Vene meedia väitel oli Litvinenko FSBs töötanud organiseeritud kuritegevuse vastu võitlemisega tegelevas osakonnas, mis mõne aasta pärast laiali saadeti, kuna ei saavutanud märkimisväärseid tulemusi.