Ajaleht Washington Post kirjutas eile, et Valge Maja uuris Trumpi e-posti kasutamist ja leidis, et ta kasutas eraviisilist e-postiaadressi suurema osa 2017. aastast, vahendab CNN.

American Oversighti avaldatud e-kirjade järgi kasutas Trump oma isiklikku e-postikontot kirjade saatmiseks valitsuse liikmetele, Valge Maja abidele ja assistentidele. Seadus nimega Presidential Records Act nõuab, et kõik ametlikud Valge Maja suhtlused ja kirjad säilitataks.

„Presidendi perekond ei ole seadusest kõrgemal ja on tõsiseid küsimusi, mida kongress peaks viivitamatult uurima. Kas Ivanka Trump andis säilitamiseks üle kõik oma e-kirjad, nagu nõuab seadus? Kas ta saatis salastatud informatsiooni erasüsteemi kaudu?” küsis American Oversighti tegevdirektor Austin Evers.

Valgel Majal Ivanka Trumpi e-posti kasutamise kohta kommentaare ei olnud.

Ivanka Trumpi eraviisilise e-postikonto kasutamine tuletab meelde endist välisministrit Hillary Clintonit, kelle eraviisilise e-postiserveri kasutamine valitsuse e-postikonto asemel ametis olles oli 2016. aastal president Donald Trumpi Clintoni-vastase valimiskampaania keskne osa. Trumpi toetajad skandeerisid – ja teevad seda aeg-ajalt tänaseni - „Pange ta luku taha!”, kui mainitakse Clintonit, ning Donald Trump on tihti süüdistanud Clintonit erikohtlemise saamises, sest talle ei esitatud süüdistust Presidential Records Act’i rikkumises.

Washington Posti teatel saatis Ivanka Trumpi advokaat Abbe Lowell kõik e-kirjad, mida pidas seotuks valitsuse ametlike asjadega, edasi valitsuse e-postikontole. Lowell uskus, et see teeb kõik seaduse silmis korda.

„Üle kahe aasta on president Trump ja kongressi kõrgetasemelised juhid teinud väga selgeks, et peavad isiklike e-postiserverite kasutamist valitsuse asjade ajamiseks tõsiseks kuriteoks, mis nõuab uurimist ja isegi süüdistuse esitamist, ning me ootame, et samu standardeid rakendataks praegusel juhul,” ütles Evers.