USA geoloogiateenistus mõõtis maavärina tugevuseks 6,3 palli Richteri skaala järgi, kuid Itaalia uudisteagentuuri ANSA andmetel oli maavärina tugevus 5,8 palli, epitsentriga L’Aquilas. Maavärinat oli tunda Roomas ja mujal Kesk-Itaalias, vahendab UPI.

Tsiviilkaitseministeeriumi ametniku Agostino Miozzo sõnul võivad tuhanded hooned olla hävinud ja kuni 50 000 inimest peavarjuta.

Pooleldi kokkukukkunud ühiselamu kõrval surusid end üksteise vastu tekkidesse mähitud noored inimesed, jalas endiselt sussid. Maavärin tabas neid une pealt.

„Meil õnnestus koos teiste üliõpilastega trepist alla tulla, aga me pidime ronima läbi augu seinas, sest terve korrus oli kokku vajunud,” ütles 22-aastane tudeng Luigi Alfonsi. „Ma olin voodis, tundus, et see ei lõpe kunagi, kui ma kuulsin majaosi enese ümber kokku vajumas.”

Tolmustel tänavatel, kus oli tunda maavärina järeltõukeid, embasid teineteist linnaelanikud. Nad palvetasid vaikselt ja üritasid telefoni teel sugulasi kätte saada. Tolmuga kaetud inimesed lükkasid enne kodudest lahkumist kiiruga kokku pandud riideid ja tekke täis kärusid.

„Me lahkusime kohe, kui tundsime esimesi tõukeid,” ütles 22-aastane Antonio D’Ostilio, seistes L’Aquila tänaval suure riideid täis kohvriga. „Me ärkasime äkki ja jooksime kohe pidžaama väel trepist alla.”

L’Aquila vanalinna tänavad on rusude poolt blokeeritud. Osa ülikoolihoonest kukkus kokku. Pole teada, kas keegi ka seal sees viibis.

Kesklinna kiriku kellatorm kukkus samuti kokku. Ühes külas hävis aga kogu kirik.

Paljud inimesed on teadete kohaselt vigastatud ja endiselt rusude all lõksus.

Kohati on katkenud elektriga varustamine ja telefoniside.

Maavärin toimus kell 3.32 kohaliku aja järgi, vähem kui kuus tundi pärast seda, kui Põhja-Itaaliat tabas teine 4,6 palline maavärin.

Delfi ootab teateid maavärinapiirkonnas elavatest eestlastest ning fotosid purustustest meiliaadressil press@delfi.ee või toimetus@delfi.ee.