Viimase seisuga on päästetud üheksa inimest: reedel päästeti päeva esimeses pooles viie inimese elu (neli last ja naine), päeva teises pooles päästeti neli inimest (kaks naist ja kaks meest), vahendab The Guardian.

Päästjate sõnul võib lume ja rusu all olla veel elusaid inimesi, kuna kuuldakse inimeste hääli.

Vähemalt 20 inimest vajab päästmist. Eeldatavalt viibis lumelaviini alla jäänud hotellis 35 inimest.

Surnukehi on leitud viis.

Lumelaviin tabas Itaalia keskosas Abruzzo regioonis asuvat Rigopiano hotelli kolmapäeval pärast piirkonda raputanud mitmeid maavärinaid.

Päästjad pidid hotellini jõudmiseks suusatama ja kaevama ning jõudsid kohale alles kell 4.30 ööl vastu neljapäeva. Lumi blokeeris hädaabisõidukite jaoks tee.

"Hotelli ülemist osa ei ole enam olemas – see on lund täis erinevate tubade sees," ütles päästemeeskondadega kaasas olnud arst Gianluca Fachetti BBC-le. "Aga seal on mitu korrust ja me arvame, et suurem osa inimestest on esimesel korrusel, mitte teisel ega kolmandal, ja see on väga keeruline, aga ikkagi me loodame, et seal võib olla keegi elus."

Näib, et külalised olid kogunenud neljatärni spaahotelli esimesele korrusele, et oodata evakueerimist pärast maavärinaid.

Hotelli oli sisse registreeritud 22 külalist ning seal oli ka seitse töötajat. Päästjate sõnul võis aga hoones olla 35 inimest.

Laviin leidis aset millalgi 16.30 ja 17.40 vahel, võib järeldada hotellis olnud inimeste sõnumitest ja telefonikõnedest.

Laviin vajutas osaliselt sisse hotelli katuse ning nihutas mõnede teadete järgi kogu hoonet kümme meetrit edasi.

Juhtunust teatas telefoni teel parajasti väljas olnud külaline Giampiero Parete, kelle naine ja kaks last on kadunud. Parete läks välja midagi autost võtma. Ta jäi küll lume alla, aga sai välja.

Ajaleht La Stampa avaldas 23 nime, mis viitavad sellele, et enamik hotellis olnutest olid itaallased, kuid nende hulgas oli ka üks Šveitsi kodanik ja üks rumeenlane.

Hotellis oli kolm last vanuses kuus, seitse ja üheksa aastat ning vanim inimene nimekirjas on 60-aastane.