64-aastane mees tabati kohaliku ajakirjanduse teatel Santa Cruz de la Sierras spetsiaalse Itaalia uurijatest koosneva Interpoli üksuse poolt. Ta kandis tabamise hetkel päikeseprille ja võltshabet, vahendab uudistekanal BBC News.

Endine vasakpoolne mässuline Battisti põgenes Itaalia vanglast 1981. aastal enne kohtuprotsessi algust, kus teda süüdistati neljas mõrvas 1970. aastatel, milles ta end tänaseni süüdi ei tunnista. Ta mõisteti 1990. aastal tagaselja mõrvas süüdi, kuid 64-aastane põgenik väidab, et ta on Itaalias poliitilise tagakiusamise ohver.

Pärast Itaalia vanglast põgenemist elas Battisti mitmeid aastaid Prantsusmaal, kus ta alustas romaanikirjaniku karjääri, ning kolis siis Mehhikosse ja lõpuks Brasiiliasse, mis keeldus teda pikalt Itaaliale välja andmast, kuni tänavuseni, mil seal tuli võimule parempopulist Jair Bolsonaro.

Itaalia siseminister Matteo Salvini tänas juba boliivlasi ja brasiillasi eduka koostöö ja mehe tabamise eest, märkides, et juba õige varsti esitab Rooma Brasiilia valitsusele ametliku palve anda vasakradikaalist Battisti välja.

Itaalia süüdistab vasakradikaalse organisatsiooni Relvastatud Proletaarlased Kommunismi Eest (PAC) endist liiget Battistit ka selles, et ta oli vasakäärmuslike vaadetega terrorist.