"Ma võin vaid öelda, et ma ei muretse põrmugi," ütles BNSi teatel peaminister Roomas pressikonverentsil valitsuse majandussaavutustest kõneldes.

"Me ei ole veel kunagi olnud ühtsemad ja otsusekindlamad, jätkamaks parlamendi tööd tema mandaadi lõpuni," kuulutas ta naeratades. Berlusconi ei soostunud vastama arvukatele küsimustele seksiskandaali kohta, kuid seni on ta igasugust süüd eitanud, süüdistades prokuröre vandenõus.

Milano kohtunik Cristina Di Censa on määranud esimese istungi ajaks 6. aprilli. Berlusconi üle hakkab kohut mõistma kolm naiskohtunikku.

Di Censa rahuldas teisipäeval Milano magistraadi taotluse kiirprotsessiks Berlusconi vastu seoses süüdistustega, et ta maksis seksi eest ööklubi tantsijatarile, kes oli tollal 17-aastane. Samuti süüdistatakse peaministrit võimu kuritarvitamises, kuna Berlusconi palus politseil vabastada mais sama tantsijatar, varguse eest vahistatud marokolanna.

Prostituudi teenuste kasutamine ei ole Itaalias kuritegu, kuid alla 18-aastasele seksi eest maksmine on ebaseaduslik. Berlusconi on süüdistust eitanud.

Süüdimõistmise korral alaealisele seksi eest maksmises ootab Berlusconit kuni kolmeaastane vangistus, kui peaminister mõistetakse süüdi võimu kuritarvitamises, võib see tähendada kuue- kuni kaheteistaastast vanglakaristust.

Peaministri populaarsus on katoliku kiriku hukkamõistu ja nädalavahetusel toimunud naiste protestimarsi mõjul siiski langenud. Esmaspäeval avaldatud küsitlustulemuste põhjal toetab Berlusconit 35 protsenti itaallastest, mis on tema kõigi aegade madalaim tulemus. Detsembris oli Berlusconi toetus 40 protsenti.