Itaalia mehed saavad esimese lapse keskmiselt 33-aastaselt, samas kui Hispaania, Prantsuse ja Soome mehed saavad isaks enne 31 eluaastat, teatab Reuters.

Üheks põhjuseks on asjaolu, et Itaalia mehed elavad võrreldes teiste riikidega väga kaua oma vanemate juures. Kuni 40 protsenti meestest vanuses 30-34 eluaastat elavad endiselt vanematekodus.

Kui mehed lõpuks saavadki isaks, pole naistel aga mõtet loota, et neist kodus abiks oleks. Uuringu kohaselt on Itaalia meeste panus kodustesse töödesse „olematu või mitterahuldav”.

Samuti selgus, et mehed, kes abielluvad 35-aastaselt, soovivad 80 protsendilise tõenäosusega vähem lapsi võrreldes nendega, kes abielluvad 25-aastaselt. Naised ei soovi tõenäoliselt lapsi, kui on oma meestest vanemad.

Erinevalt meestest saavad Itaalia naised esimese lapse keskmiselt 27-aastaselt ehkpool aastat varem kui näiteks soome naised.

Säärane statistika valmistab Itaalia valitsusele rohkelt muret. Elanikkond vananeb, kuid paljudes Itaalia peredes kasvab ainult üks laps või on nad hoopis lastetud.