Varem teatati 235 hukkunust. Kannatanuid on umbes 1500. Ka kodutute arv on jõudsalt kasvanud ning on kerkinud 20 000ni, selgitas minister Siberis Jekaterinburgis toimunud Vene-Itaalia majandusfoorumil infoagentuuri RIANi vahendusel.

Eri andmetel on esmaspäeva öösel Kesk-Itaaliat raputanud maavärina tugevuseks 5,8 kuni 6,7 magnituudi Richteri skaalal. Purunes ligi 10 000 hoonet. Enim sai kannatada ilus barokse arhitektuuriga L'Aquila linn, kus elas enne õnnetust 60 000 elanikku.

Agence France-Presse teatel õnnestus eile päästa rusude alt veel inimesi. Nii leiti 98-aastane naine ja tüdruk, kes olid üle 42 tunni abi oodanud.

Itaalia peaminister Silvio Berlusconi sõnul osaleb päästetöödes kuni 7000 operatiivteenistuste töötajat, politseinikku ja sõjaväelast.

Maavärina tagajärgede likvideerimiseks on juba eraldatud ligi 130 miljonit eurot. Berlusconi on tänanud välisriike abipakkumiste eest, kuid kutsus üllatuslikult neid Itaaliasse humanitaarabi mitte saatma, lubades oma jõududega hakkama saada.