Esimeste teadete järgi oli neljatunnine operatsioon Berlusconi aordiklapi asendamiseks Milano San Raffaele haiglas edukas, vahendab AFP.

„Operatsioon viidi lõpule veidi pärast keskpäeva ning operatsioonisaalis mingeid komplikatsioone ei olnud,“ öeldakse haigla avalduses. Berlusconi viidi pärast operatsiooni intensiivraviosakonda.

„Kõik on korras, poisid, nüüd võin ma rahulikumalt rääkida,“ ütles Berlusconi lähedane poliitiline liitlane erakonnas Forza Italia Gianni Letta Itaalia uudisteagentuurile AGI.

Meediamogul ja jalgpalliklubi AC Milan omanik, kes domineeris Itaalia poliitikas kaks aastakümmet, peaks jääma mitmeks päevaks intensiivraviosakonda ja mitmeks nädalaks haiglasse.

Berlusconi 30-aastast elukaaslast Francesca Pascalet nähti veidi pärast operatsiooni algust haigla aknal pisarais ja taskurätikut kätte surumas.

Itaalia meedia teatas, et kaks korda lahutatud Berlusconi lapsed olid samuti San Raffaele haiglas.

Operatsiooni viis läbi haigla südamekirurgiaosakonna juhataja Ottavio Alfieri.

Berlusconi toodi haiglasse läbivaatusse 7. juunil pärast infarkti.

„Ta saabus haiglasse tõsises seisundis, ta riskis oma eluga, ta riskis surmaga ja ta teadis seda,“ ütles Berlusconi arst Alberto Zangrillo eelmisel neljapäeval.

Zangrillo sõnul oleks Berlusconi võimalus aasta jooksul surra olnud ilma operatsioonita kümme protsenti.

Nüüd peaks Berlusconi Zangrillo sõnul täielikult tervenema kuu jooksul ning pärast edukat operatsiooni on tema tervis parem kui varem.