Dokumendist selgub, et Chiesa sai Nõukogude salateenistustelt kuupalka ning erakorralist toetust Nõukogude Punaselt Ristilt, mis maksis tema ja tema perekonna hotelliarvete, reiside, sekretäri ja tervishoiu eest, vahendab Itaalia väljaanne Il Fatto 24 Ore.

Lehner viitab NLKP keskkomitee dokumendile 18. augustist 1980, kus on kirjutatud:

„1. Rahuldada Itaalia kommunistliku partei (PCI) juhtkonna taotlus ja akrediteerida Giulietto Chiesa Moskvasse PCI keskorgani päevalehe L'Unità alalise korrespondendina.

2. Instrueerida Nõukogude Liidu Punase Poolkuu ja Punase Risti täitevkomiteed järgmises: määrata päevalehe L'Unità ajakirjanikule Giulietto Chiesale kuupalk 300 rubla ja erakorraline toetus veel 300 rubla; maksta kinni Giulietto Chiesa ja tema perekonna ajutise hotellis elamise kulud kuni kolimiseni oma korterisse; katta korteri möbleerimise kulud; määrata korrespondendi tõlk-sekretärile kuupalk summas 160 rubla; korraldada vastavalt kehtivale korrale vene keele kursus; maksta kinni Giulietto Chiesa ja tema perekonna reisikulud rublades; administratiivsektsioonil katta Giulietto Chiesa ja tema perekonna reisikulud Roomast Moskvasse valuutas. Instrueerida päevalehe Pravda toimetust L'Unità korrespondendi telefoni- ja postikulude katmise kohta; instrueerida Vene NFSV tervishoiuministeeriumi keskosakonda arstabi andmise ja statsionaarse ravi kohta.“

Seega ei maksnud Chiesale Moskvas mitte tema Itaalia ajaleht, vaid võõrustajaimpeerium Nõukogude Liit, kusjuures suurt raha, umbes kolm korda rohkem kui sai Pravda peatoimetaja, kirjutab Lehner.

Lehneri sõnul pole Chiesa vahistamisel Eestis midagi pistmist ajakirjandusvabadusega, ei saadetud välja mitte ajakirjanikku, vaid provokaator, kes levitab Putini sõnumit.