Varem teisipäeval teatati, et Napolitano kirjutab tagasiastumisdokumendile alla kolmapäeval ja lahkub Quirinale paleest veidi pärast seda, vahendab The Local.

89-aastane president kohtus esmaspäeval Renziga, et hüvasti jätta ja rääkida Itaalia peamistest probleemidest, sealhulgas terrorismist, ja eesseisvatest valimistest Kreekas.

Kuni uue presidendi ametissenimetamiseni on kohusetäitja Itaalia senati esimees ja maffiavastane prokurör Pietro Grasso, teatas Il Sole 24 Ore.

Seadusandjatel ja regionaalsetel saadikutel on pärast presidendi tagasiastumist 15 päeva tema järglase valimise alustamiseks. Hääletamine peaks tõenäoliselt toimuma 28. jaanuaril.

Napolitano alustas oma teist ametiaega 2013. aastal, kui poliitikud ei suutnud talle järeltulijat valida. Ta ütles siis kohe, et astub tagasi niipea, kui Itaalia on stabiilsemal poliitilisel arenguteel.

Üleskutsed valida Itaalia esimene naispresident said esmaspäeval tagasilöögi, kui endine välisminister Emma Bonino teatas, et tal ravitakse kopsuvähki.

Itaalia pressi spekulatsioonides domineerib presidendikandidaatidena „vana kaardivägi“. Nende hulgas on kahekordne peaminister Romano Prodi ja endine vasaktsentristide juht Pierluigi Bersani.