Islandi meteoroloogiateenistus hoiatab tugevusega 50 m/s puhuva tuule eest, millega koos on oodata lund ja hommikul temperatuuri kerkides ka lörtsi, vahendab IceNews.

Islandlastel soovitati pärast keskpäeva toas püsida, Reykjaviki elanikele aga kehtib soovitus kodust mitte väljuda täna kella viiest õhtul. Enamik ärisid suletakse varem, et töötajad jõuaksid turvaliselt koju. Sama kehtib ka koolide kohta – vanematel oli palutud lapsed hiljemalt kell 16 koolist ära tuua.

Riigi politseiülem on tormiga seoses välja kuulutanud ohuolukorra ning päästemeeskonnad on kõrgendatud valmisolekus. Turvalisuse hoidmise seisukohalt on kõige tähtsam, et inimesed ei reisiks, sest olukord teedel on tormi ajal tuule, lume ja halva nähtavuse tõttu väga ohtlik. Reykjavikist väljuvad maanteed on suletud. Inimestel on soovitatud mobiiliakud täis laadida.

Islandi ilmateenistuse teatel esineb seda tüüpi ilma vaid kord 10 kuni 20 aasta jooksul ning hoiatusi tuleks võtta väga tõsiselt.

Tormi kulgu saab veebikaamerate vahendusel jälgida siit.

Eestlane Islandil, anna teada, kuidas olukord riigis on. Kirjuta meile aadressile rahvahaal@delfi.ee või vihje@delfi.ee. Kui õnnestub tormi ennast ja teisi ohtu seadmata jäädvustada, siis ootame ka pildi-ning videomaterjali.