Islamiriik jätkab linnast põhjas ja idas valitsusvägede positsioonide ründamist, ütles Ameerika Ühendriikide juhitava õhukoalitsiooni pressiesindaja kolonel Steve Warren uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Warreni sõnul on Iraagi armee seni edukalt iga rünnaku tagasi löönud.

Reedel ründasid pommivöödega Islamiriigi järgijad valitsusvägede sõjaväebaasi linna lähedal, rääkis Iraagi armee pressiesindaja, kelle sõnul oli tegemist suurima rünnakuga alates Ramadi vabastamisest eelmisel nädalal.

Telekanali BBC korrespondendi Thomas Fessy sõnul käivad piirkonnas valitsusvägede ja dzihadistide vahel ägedad lahingud.

Valitsusvägede poolel on hukkunuid, kinnitas ta. „Üle linna lehvib Iraagi riigilipp, kuid eesliinil nägime ka musta Islamiriigi plagu – väljakutsuvalt – vähem kui kilomeetri kaugusel iraaklastest,“ rääkis Fessy.

Iraagi väed vallutasid eelmisel nädalavahetusel Islamiriigilt tagasi Ramadi linna, kus viimase võitlejad on osutanud armee pealetungile visa vastupanu.

Peamiselt sunniidi araablastest elanikkonnaga linn, mis asub pealinnast Bagdadist 90 kilomeetri kaugusel läänes, langes Islamiriigi kätte juba mais ning seda peeti Iraagi armeele häbiväärseks lüüasaamiseks.

Operatsioon Ramadi tagasivõtmiseks algas juba novembri algul, kuid see edenes aeglaselt peamiselt seetõttu, et valitsus otsustas mitte kasutada šiiitide omakaitsejõude, mis aitasid tagasi võtta Tikriti, et vältida usulahkudevahelisi pingeid.