Kešinović saabus Süüriasse 2014. aasta aprillis koos sõbranna Sabina Selimovićiga. Kešinović oli siis 16- ja Selimović 15-aastane, vahendab Ilta-Sanomat.

Bosnia päritolu tüdrukud kasvasid üles Austria pealinnas Viinis. Arvatakse, et kohalikud džihadistid tegid neile ajupesu ja meelitasid nad Süüriasse.

Lahkudes jätsid nad vanematele sõnumi: „Ärge otsige meid. Me teenime Allahit ja sureme tema eest.“

Tüdrukud lendasid Viinist Türgi pealinna Ankarasse ja liikusid sealt edasi. Daily Maili teatel on nende edasine teekond ebaselge.

Usutakse, et nii Samra kui ka Sabina abiellusid kohe pärast Süüriasse saabumist Islamiriigi võitlejatega.

Eelmise aasta oktoobrikuiste andmete järgi olid Kešinović ja Selimović džihadistidega abielus ja rasedad, kuid tahtsid koju naasta.

Selimović andis 2014. aasta oktoobris SMS-intervjuu Prantsuse väljaandele Paris Match, milles ta eitas rase olemist ja väitis, et naudib elu Süürias.

„Ma olen siin vaba. Saan vabalt oma usku järgida. Viinis ma seda ei suutnud,“ teatas Selimović.

Daily Mail kirjutas, et Islamiriik pani tüdrukud oma propagandavankri ette.

Kešinović ja Selimović poseerisid organisatsiooni reklaamivatel piltidel Kalašnikovi automaatide ja teiste Islamiriigi võitlejatega.
Samra Kešinović

Usutakse, et Selimović suri juba eelmisel aastal. ÜRO terrorismivastase komitee liige David Scharia ütles 2014. aasta detsembris, et komitee oli saanud informatsiooni kahe Islamiriigi värvatud Bosnia päritolu Viini tüdruku kohta, kellest üks, ilmselt Selimović, oli hukkunud lahingus Süürias ja teine kadunud.

Austria välis- ega siseministeerium uudist Kešinovići vägivaldse surma kohta ei kinnitanud.

„Me ei saa üksikjuhtumeid kommenteerida,“ ütles välisministeeriumi ametnik Thomas Schnöll Austria uudisteagentuurile APA.

Daily Maili teatel arvatakse praegu, et välismaal sõdib džihadistina kuni 130 Austriast läinud isikut.