Näidatakse ka ilmselt briti aktsendiga inglise keelt rääkivat umbes nelja-aastast poissi, kes ähvardab tappa kõik mittemoslemid, vahendab Daily Telegraph.

Ohvreid tulistati kõiki lühikese maa pealt pähe pärast seda, kui britina kõlanud terrorist oli oma propagandakõne lõpetanud.

Briti julgeolekuteenistuse MI5 agendid teevad palavikuliselt tööd uue terroristi isiku tuvastamiseks.

Suurbritannia välisministeeriumi allikas ütles, et propagandavideo avaldati ilmselt selleks, et suunata tähelepanu kõrvale Islamiriigi viimase aja sõjalistelt lüüasaamistelt Iraagis ja võimetuselt hoolitseda inimeste eest piirkondades mis on Islamiriigi kontrolli all.

Video algab viie araablasest mehe ülestunnistusega. Mehed kannavad oranže vangiriideid. Üks mees ütleb, et on andnud läänele edasi informatsiooni Islamiriigi kõrgetasemeliste tegelaste kohta, kes seejärel sihikule võeti. Nende hulgas oli ka Islamiriigi asejuht Abu Muslim al-Turkmani, kelle tappis USA droonirünnak augustis.

Cameroni nimetab terrorist Valge Maja orjaks ja juutide muulaks. Ta ütleb, et Cameron on imbetsill, kui arvab, et kuninglike õhujõudude rünnakutel on mingi mõju.

„Kui kummaline, et me leiame end täna kuulamas sinusugust tähtsusetut juhti esitamas väljakutset Islamiriigi võimsusele,“ ütleb terrorist. „Kui kummaline, et väikese saare juht ähvardab meid käputäie lennukitega. Oleks võinud arvata, et sa oled ära õppinud oma Washingtonis asuva haletsusväärse isanda ja tema Islamiriigi-vastase läbikukkunud kampaania õppetunnid. Aga tundub, et sa oled just nagu sinu eelkäijad Blair ja Brown sama ülbe ja rumal. Tegelikult, David, oled sa pigem imbetsill. Ainult imbetsill söandaks pidada sõda maal, kus Allahi seadus valitseb kõige üle ning kus inimesed elavad šariaadi õigluse ja julgeoleku all. Ainult imbetsill söandaks vihastada inimesi, kes armastavad surma nii, nagu sina armastad oma elu.“

Seejärel pöördub terrorist laiema publiku poole ning hoiatab, et ühel päeval Suurbritannia vallutatakse ja kõiki sunnitakse elama karmi šariaadiseaduse järgi.

„Kogu Briti valitsus. Kogu Briti rahvas, teadke, et teie kodakondsus on täna meie jalge all ja et Islamiriik, meie maa, on siin, et jääda, ja me jätkame džihaadi pidamist, piiride murdmist, ning ühel päeval vallutame teie maa, kui teid hakkab valitsema šariaat. Aga need teist, kes tahavad jätkata võitlust Cameroni lipu all miinimumpalga eest, me ütleme teile, et te küsiksite enestelt, kas te tõesti mõtlete, et teie valitsus hoolib teist, kui te meie kätte satute? Või hülgavad nad teid, nagu nad on hüljanud need spioonid ja need, kes tulid enne neid, sest te kaotate selle sõja, nagu te kaotasite Iraagis ja Afganistanis. Aga sel korral, kui te kaotate, pärivad teie lapsed teie kaotuse ja mäletavad teid narridena, kes mõtlesid, et suudavad Islamiriigi alistada,“ ütleb terrorist.

Seejärel hüüab mees Allahu Akbar! (Allah on suur!) ja tulistab enda ees olevat ohvrit pähe. Teised terroristid tapavad ka ülejäänud vangid.

Pärast lühikest vahepala, kus näidatakse Islamiriigi loosungeid ja on kuulda muusikat, näidatakse teist kõrbemaastikku ja umbes nelja-aastast poissi.

„Me tapame kafir’id (uskmatud) seal,“ ütleb poiss briti aktsendiga, ja osutab kaugusesse.