Manifesti tõlkis inglise keelde ja avaldas Londonis asuv terrorismivastane mõttekoda Quillam, vahendab BBC News.

„Tüdruku jaoks peetakse seaduslikuks abielluda üheksa-aastaselt,“ öeldakse dokumendis. „Kõige puhtamad tüdrukud on abielus 16. või 17. eluaastaks.“

Pärast seda peab naine olema pilkude eest varjatud ning toetama kalifaati suletud uste tagant.

Naised ei tohiks manifesti järgi olla mahajäänud, vaid neid tuleks hoopiski harida, eriti islami kõigi aspektide kohta, kuid ainult vanuses 7-15 aastat.

Lääne mudel, mille puhul naine lahkub kodust tööle, on dokumendi järgi läbi kukkunud ning naised ei saa meestega võrdne olemisest midagi peale okaste.

Moebutiigid ja ilusalongid on Iblisi – kuradi – sigitised.

Naiste esmane roll on manifesti järgi paikne, mitte võitlemine, vaid meessoost pühasõdalaste toetamine kodus, sealhulgas nende laste ilmaletoomine.

Islamiriigi de facto pealinna Raqqat kirjeldatakse sisserändajate paradiisina, kus elavad perekonnad on puutumata näljast, külmadest tuultest ja pakasest.

„Põrgusse rahvuslus,“ öeldakse manifestis ning lisatakse, et Raqqas on hõimud segunenud ning tšetšeen on süürlase sõber ja saud kasahhi naaber.

Pärsia lahe äärsete araabia riikide, eriti Saudi Araabia naised seisavad dokumendi järgi silmitsi barbaarsuse ja metsikusega. Näiteks töötavad nad poodides koos meestega, neist tehakse passipilte, nad saavad lääne stipendiume või käivad Saudi Araabia Jeddahi linnas „korruptsiooniülikoolis“.

Saudi Araabia televisiooni, mis on üks konservatiivsemaid regioonis, nimetatakse prostitutsiooni ja korruptsiooni kanaliks ning naissoost kirjanikud on langenud naised.

Sissetoodud õpetajaid nimetatakse spioonideks, kes levitavad oma mürgiseid ja väärastunud ateistlikke ideid.

Kõlama jääv sõnum on, et Saudi Araabia ja teiste Pärsia lahe äärsete riikide naised peaksid põgenema Islamiriigi utoopiasse.