Augustis avaldas ISIS video sellest, kuidas nad tapsid USA ajakirjanik James Foley. Selles videos näidati Sotloffi ja ähvardati ka tema tappa, kui USA ei lõpeta võitlust ISISe vastu.

USA alustas kuu aega tagasi Iraagi võimude ja Kurdistani võitlejate sõjalist toetamist, et nad saaksid tagasi tõrjuda sel aastal Iraagis suure maa-ala hõivanud ISISe võitlejad, kes on oma vallutatud aladel sooritanud suure hulga massimõrvasid.

ISISe videos nimetati Sotloffi tapmist vastuseks USA rünnakutele. Sotloffi tapmise videos näidati briti kodanik David Haines'i, kes lubati järgmisena tappa.

Sotloffi ema Shirley Sotloff avaldas eelmisel nädalal video, milles palus Abu Bakr al-Baghdadi, et too ei tapaks tema poega.

"Steven on ajakirjanik, kes reisis Lähis-Itta, et kajastada moslemite kannatusi türannide võimu all. Steven on lojaalne ja helde poeg, vend ja lapselaps. Ta on austusväärne mees ja on alati üritanud aidata nõrkasid," rääkis Shirley Sotloff.31-aastane Floridast pärit Sotloff langes mässuliste kätte Süürias 2013. aasta augustis.