SIAC nõustus Abu Qatada advokaatide väitega, et Jordaanias ei mõisteta tema üle õiglaselt kohut. Seda vaatamata sellele, et siseminister sai Jordaanialt kinnituse, et kohtuprotsessil ei kasutata piinamise abil saadud tunnistusi, vahendab Sky News.

Siseministeerium teatas, et kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata.

„Valitsus ei ole selle otsusega kindlasti nõus. Me oleme saanud kinnitused mitte ainult seoses Qatada enese kohtlemisega, vaid ka tema protsessile järgnevate õiguslike protsesside kvaliteedi kohta,“ ütles siseministeeriumi pressiesindaja. „Tänases otsuses leiti tõepoolest, et Jordaania õigussüsteem nagu ka täidesaatev võim tahab kindlustada, et süüalune saab õiglase kohtuprotsessi. Seetõttu kaebame me edasi.“

Abu Qatadal, keda üks kohtunik nimetas Osama bin Ladeni paremaks käeks Euroopas, lubati 1994. aastal Suurbritanniasse jääda, kuid ta mõisteti 1999. aastal Jordaanias tagaselja süüdi terrorismis.

2001. aasta detsembris sai Abu Qatadast üks tagaotsitumaid isikuid Suurbritannias. Ta vahistati aasta hiljem ja pandi Belmarshi vanglasse.

Vahepealsetel aastatel oli ta vaheldumisi vanglas ja vabaduses, kuni arreteeriti uuesti selle aasta aprillis ning valitsus lootis, et ta õnnestub lõpuks deporteerida.