Briti meedias "idioodist" võitlejaks kutsutav mees tegi endast selfie ja postitas selle internetti. Floridas asuvad luurespetsalistid suutsid mehe pildi järgi teha täpse asukoha ning vähem kui 24 tunni pärast tabas seda kohta laastav õhurünnak, teatas USA õhuväe kindral Hawk Carlise, vahendab The Telegraph.

"Nad [luurajad] kammisid sotsiaalmeediat ja nägid ühte idiooti seismas komandopunkti juures," rääkis Carlisle. "Ja veel sotsiaalmeedias, avatud foorumis, hooplemas, et tegu on komandopunktiga ja Da'eshi ning ISILi juhtimispunktiga," lisas Carlisle.

Kindrali sõnutsi rünnati umbes 22 tunni pärast seda kohta juba kolme GPS-iga juhitavat pommiga (JDAMS) ja terve maja võeti maha.

"See oli uskumatu töö ja luurajad teevad sedasorti asju," rääkis USA õhuväe pressiesindaja, kuid keeldus rünnaku täpset asukohta ja detaile avalikustamast.

Neljapäeval viis koalitsioon USA juhtimisel läbi 17 õhurünnakut üle terve riigi ning 24 tunni jooksul tabati sihtmärke linnade Hasekeh, Raqqa ja Ramada lähedal. Samuti pommitati mitmeid autosid ja relvaladusid.