Briti ajaleht Mirror kirjutab, et skorpionipommid on terroriorganisatsiooni uusim relv Iraagis. ISISe võitlejad on pakkinud tuhanded mürgised skorpionid kanistritesse, mida on siis heidetud tsiviilelanike poolt asustatud küladesse, vahendab Ilta-Sanomat.

Külasid tabades on pommid tekitanud kohalike seas paanika. "See on hullumeelne. Nad on leiutanud seadmeid, mis panevad taolised pommid plahvatama," rääkis läinud nädalal Iraagist naasnud NATO endine keemia- ja bioloogiliste relvade ekspert Hamish de Bretton-Gordon.

Tema sõnul ei saa skorpionid plahvatustes suuremat viga. Kui kanister puruneb, ronivad mürgised olendid välja ja liiguvad laiali.

Bretton-Gordon ütles, et pommid pole suurt kahju tekitanud, ent nende psühholoogiline mõju on suur. 

ISISe jaoks on skorpionipommid uus relv, ent Iraagis on taolisi relvi kasutatuid juba aastasadu. Daily Maili andmeil meisterdasid iraaklased sellise pommi juba aastal 198, kaitstes Hatra linna Rooma vägede eest. Toona olevat sõdurid eelnevalt sülitanud skorpioni peale, et neid rahustada ja muuta nad tuimemaks. Nii oli neid kergem keraamilisse nõusse toppida.