Eliitvägede kaardiväe brigaadikindral Amir Ali Hajizadeh märkis, et riik ei kavatse leppida alandavate sanktsioonide ega ähvardustega. "Iraan kasutab oma rakette, kui tema julgeolek on ohus," hoiatas ta. "Kui näeme oma vaenlaste kasvõi väiksematki vääratust, hakkavad möirgavad raketid nende peade kohal langema."

Erakorralistel õppustel kasutatakse eri tüüpi kohalikke radari- ja raketisüsteeme, juhtimis- ja kontrollkeskusi ja kübersõjassüsteeme, vahendab Iraani meediat uudisteagentuur Reuters.


Ameerika Ühendriikide president Donald Trump säutsus eile, et „Iraan mängib tulega“. „Nad ei hinda, kui „lahke“ president [Barack] Obama nende vastu oli. Mina seda pole!“ hoiatas riigipea oma Twitteri kontol.

Trumpi administratsioon teatas ühtlasi uute sanktsioonide kehtestamisest 13 inimesele ja 12 ettevõttele, kellel on teadaolevalt seos Iraani pühapäevase ballistilise raketi katsetusega.

Teheran lubas eile rakendada samaväärseid meetmeid USA ettevõtete ja üksikisikute vastu.

USA rahvusliku julgeoleku nõunik Michael Flynn selgitas kolmapäeval, et administratsiooni meelest läks Iraan vastuollu ÜRO julgeolekunõukogu resolutsiooniga number 2231, mis kutsus islamivabariiki üles hoiduma tegevusest, millel on seos tuumavõimekusega ballistiliste rakettidega.

Teherani hinnangul pole nende tegevus aga mingil moel vastuolus tuumaleppe ega julgeolekunõukogu resolutsiooniga. „Meie samm oli kooskõlas oma kaitsevõime edendamisega,“ teatas kaitseminister Hossein Dehghan samal päeval.