„Kui Iisrael peaks tegema midagi rumalat, siis teeme Tel Avivi ja Haifa maatasa,“ ähvardas Khatami, rääkides juudimaa kahest suurimast linnast vaidlusaluse püha linna Jerusalemma kõrval.

Tema sõnul ei heitu Iraan Iisraeli ründamast, hoogustades pidevalt oma raketivõimekusi. „Meie, islamimaa püha süsteem hoogustab iga päev oma raketivõimekusi selle nimel, et okupatsioonimaa Iisrael unetuks muuta ja panna seda jälitama pidev õudusunenägu,“ märkis ajatolla Teherani ülikoolis palvete ajal. Tema juttu saatsid hõiked: „Surm ameeriklastele!“, „Surm iisraellastele!“

Khatami avaldas ka arvamust, kõneledes tuumaleppest ja USA otsusest sellest välja astuda, et ka eurooplasi ei tohiks usaldada, kuigi president Hassan Rouhani lubas hoolimata ameeriklaste otsusest sarnaselt Euroopa riikidega jätkata tuumaleppe järgimist.

Iisrael andis neljapäeval löögi pea kogu Iraani infrastruktuuri pihta Süüria aladel. Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman ütles rünnaku järel, et juudiriik vastas ägedalt Süürias paiknevate Iraani vägede enneolematule rünnakule Golani kõrgendikel. Iisraeli aladel ei saanud viga siiski keegi, sest raketid suudeti vahelt lõigata või ei jõudnud need sihtmärkideni.