Mitteühinemisliikumise kohtumisel Malaisias osalenud välisminister Naji Sabri ütles vaid, et “kõik küsimused on võimalik lahendada Iraagi ja relvainspektorite koostöös ilma välise surveta”.

Blix oli reedel nõudnud, et Iraak hävitaks lühimaaraketid Al Samoud 2, mille tegevusraadius ületab lubatud 150 km. Blixi sõnul peab Bagdad alustama teatud rakettide ja raketikomponentide hävitamisest 1. märtsist.

Diplomaatiliste allikate sõnul esitas Blix oma nõudmise kirjalikult. Hävitamisele kuuluvate rakettide tegevuskaugus ületas 33 kilomeetriga ÜRO Julgeolekunõukogu lubatud piirmäära 150 km.

Blix ei täpsustanud, kui palju on Iraagil rakettide hävitamiseks aega, kuid ütles, et operatsiooni tuleb alustada nädala jooksul ehk 1. märtsist alates.

Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri (IAEA) juht Mohamed ElBaradei ütles laupäeval, et Iraak ei tee ikka veel ÜRO relvainspektoritega täielikku koostööd, kuid sõda pole siiski vältimatu.

“Me pole saanud Iraagilt kõikehõlmavat ja täielikku koostööd, aga ma loodan, et saame selle lähinädalatel,” ütles ElBaradei pressikonverentsil Teheranis.

“Tahaksime näha ka koostööd Iraagi teadlaste takistamatul intevjueerimisel,” ütles IAEA juht pärast 48 tundi kestnud Iraani-visiidi lõppu.

“Usume ikka veel, et sõda pole vältimatu,” lisas ElBaradei.