Interfaxi teatel startis USA õhujõudude strateegiline luurelennuk RC-135W pardanumbriga 62-4138 ja kutsungiga GONG28 Suurbritanniast Mildenhalli õhujõudude baasist ja lähenes Kaliningradi oblastile Poola poolt. Umbes kolm tundi viis lennuk läbi raadiotehnilist luuret Vene piiri ääres, jäädes ise Poola õhuruumi.

Samal ajal lähenes Interfaxi teatel Venemaa rannikule Läänemere poolt Rootsi Gulfstream 4 pardanumbriga 102002 ja kutsungiga SVF622.

Interfaxi väitel käib USA luurelennuk pardanumbriga 62-4138 viimasel ajal praktiliselt iga päev luurelendudel Venemaa piiride läheduses Läänemere piirkonnas. Näiteks 10. veebruaril oli see lennuk raadioluuret tegemas Leningradi, Pihkva ja Kaliningradi oblasti piiride ääres, väidab Interfax.

Samuti on USA ja Rootsi lennukid käinud Interfaxi väitel ka varem ühistel luurelendudel.

Interfaxi teatel on luurelennud sagenenud pärast õhutõrje raketikomplekside S-400, operatiiv-taktikaliste raketikomplekside Iskander ja rannikukaitse raketikomplekside Bastion ja Bal paigutamist Kaliningradi oblastisse ning tiibrakettidega Kalibr varustatud sõjalaevade Zeljonõi Dol ja Serpuhhov sinna toomist Mustalt merelt.