„Paljud faktid annavad tunnistust sellest, et arvatav enesetaputerrorist ei kavatsenudki ennast tõenäoliselt õhku lasta, vaid pidi panema pommi kahte kohta metroos ja põgenema. Aga kaasosalised otsustasid teisiti ja kasutasid teda ära,“ ütles allikas Interfaxile.

Allika sõnul võis kurjategijate plaan seisneda selles, et Džalilov jätab ühe lõhkeseadeldise jaama ning see pannakse tööle pärast seda, kui plahvatab teine pomm, mis pidi jäetama rongi vagunisse.

„Arvestatud oli, et pärast plahvatust rongis haarab paanika reisijaid kõigis jaamades, sealhulgas ka selles, kuhu oli jäetud esimene omavalmistatud lõhkeseadeldis, ning ohvrite arv kasvab kordades,“ rääkis allikas Interfaxile.

Olemasoleva informatsiooni analüüs ei anna allika sõnul alust näha Džalilovis klassikalist enesetaputerroristi.

„Tema käitumine viimasel perioodil, samuti see, et radikaalse islami toetajaks sai ta alles natuke aega tagasi, ei lange enesetapja stsenaariumiga kokku. Seda inimkategooriat valmistatakse ette spetsiaalselt ja kaua,“ rõhutas allikas.

„Pole välistatud, et tema ülesanne oli omavalmistatud pommide valmistamine ja nende paigutamine kohtadesse, kuhu koguneb massiliselt inimesi. Lõhkeseadeldised pidi tööle pandama kaugjuhtimise teel mobiiltelefoni kõne abil,“ teatas ekspert.

Peterburi metroo pommiplahvatuses hukkus 14 inimest ja sai viga üle 50.