RSFi õiguslased plaanisid osaleda koos oma peadirektori Jean-François Julliard'iga Moskvas toimuval mõrvatud Kremli-kriitilise ajakirjanikule Anna Politkovskajale pühendatud mälestusüritusel, teatab infoagentuur Interfax.

Guillebaud soovis esineda ajalehe Novaja Gazeta mõrvatud korrespondendi Polikovskaja kolmanda surma-aastapäeva eel toimuval pressikonverentsil.       

„Oleme sellest otsusest šokeeritud, eriti arvestades seda fakti, et me oleme alati olnud oma suhetes Venemaa võimudega avatud. Nad võtsid vastu otsuse jätta meid ilma võimalusest olla solidaarsed vene ajakirjanike ja inimõiguslaste organisatsioonide aktivistidega," seisab RSFi pressiteates.

„Moskva ei taha, et me pöörduksime ja suhtleksime venemaalastega otsekanaleid pidi, kuid me ei kavatse alla anda," oli piirideta reporterite juht Juillard nördinud.

Vene võimud pole senini Interfaxile juhtunu kohta mingeid ametlikke kommentaare andnud.

Pariisis asuva Vene saatkonna väitel pole aga keegi RSFi esindajatele sissesõitu keelanud, ajakirjanikud olevat ise süüdi, et neile viisasid ei antud – nende taotlused olid valesti vormistatud.