Mitmed kohad Amesbury ja Salisbury piirkonnas eraldati ettevaatusabinõuna, kuigi politsei teatel pole veel selge, kas tegemist on kuriteoga, vahendab Guardian.

Üks eraldatud kohtadest on linna baptistide kirik mõneminutulise autosõidu kaugusel kohast, kust mees ja naine leiti. Kohalik raadiojaam Spire FM teatas, et eraldatud on ka Salisburys asuv Queen Elizabeth Gardens.

Inglismaa rahvaterviseametkond (PHE) teatas, et ei usu, et on märkimisväärset ohtu laiema avalikkuse tervisele, kuid seda hinnangut vaadatakse pidevalt üle.

Märtsis mürgitati Amesburyst umbes 13 kilomeetri kaugusel Salisburys närvimürgiga endine topeltagent Sergei Skripal ja tema tütar Julia.

Politsei teatel leiti mees ja naine teadvusetuna laupäeva õhtul ühelt aadressilt Muggleton Roadil ja alguses arvati, et nad on tarvitanud narkootikume, kuid toimuvad edasised uuringud.

„Hädaabiteenistused kutsuti aadressile Muggleton Roadil Amesburys laupäeva õhtul pärast seda, kui mees ja naine, mõlemad 40. eluaastates, leiti kinnistult teadvusetutena. Nad saavad mõlemad praegu ravi arvatava kokkupuute tõttu tundmatu ainega Salisbury ringkonnahaiglas. Nad on mõlemad kriitilises seisundis. Alguses arvati, et kaks patsienti haigestusid ilmselt heroiini või kräkkkokaiini tarvitamise tõttu saastatud narkootikumipartiist. Siiski toimub nüüd edasine kontrollimine, et teha kindlaks aine, mis viis nende patsientide haigestumiseni ja me hoiame seda intsidenti ümbritsevate asjaolude suhtes meele avatuna,” teatas politsei.