Vanemate sõnul kiusati Aaronit juba mitu kuud, vahendab Daily Mail. Üks aasialane ähvardas teda plastiknoaga ja ütles: „Järgmine kord on see päris.“

Samuti olevat Aaronile öeldud, et kõik valged inimesed peaksid surnud olema ning poiss pidi lõunavahetundidel ennast õues mänguväljakul varjama.

Aaroni ema, 30-aastase Kelly-Marie Dugmore'i ja kasuisa, 43-aastase Paul Jonesi sõnul ei teinud kool vaatamata kaebustele kiusamise lõpetamiseks midagi.

Aaron oli alustanud viiendat õppeaastat Erdington Halli algkoolis Birminghamis, kus 75 protsenti õpilastest on vähemusrahvuste esindajad.

Ema leidis Aaroni 11. veebruaril kell 18 magamistoast pooduna. Ta viidi Birminghami lastehaiglasse, kus arstid üritasid teda asjatult elustada. Aaron suri järgmisel päeval ilmselt südame seiskumise tõttu.

Ema on kindel, et poisi viis enesetapuni kiusamine.

„Eelmises koolis sai Aaron kõigi lastega läbi ja see, et teda kiusati tema nahavärvi pärast ajab mul südame pahaks,“ ütles Kelly-Marie Dugmore.

Kasuisa ütles, et märkas Aaronis muutust esimesest päevast, kui poiss uude kooli läks.

„Ta hakkas oma vendade ja õdedega vaidlema, mis polnud üldse tema moodi,“ rääkis Paul Jones. „Lõpuks ütles ta meile, et teda kiusab koolis kamp Aasia lapsi ja ta peab ennast lõunaajal mänguväljakul nende eest varjama.“

Õppealajuhataja ütles kooli läinud emale, et keegi ei käskinud neil sellesse kooli minna, ise nad selle valisid.