Pärast seda töötas Skripal kuni 2003. aastani Venemaa välisministeeriumis, kuid vahistati Moskvas aasta hiljem ja ta tunnistas, et Briti välisluure värbas ta juba 1995. aastal, vahendab Sky News.

Teadete kohaselt andis Skripal Briti luurele informatsiooni Vene agentide kohta Euroopas ja sai selle eest umbes 100 000 dollarit.

Kohtuprotsessi ajal teatas Venemaa meedia sealsele julgeolekuteenistusele FSB-le viidates, et Skripali tegevusest tekkinud kahju saab võrrelda Oleg Penkovski põhjustatuga. Polkovnik Penkovski spioneeris USA ja Suurbritannia heaks ning hukati 1963. aastal.

2006. aastal mõisteti Skripal spioneerimises süüdi ja mõisteti 13 aastaks range režiimiga vanglasse.

2010. aastal Skripal aga vabastati ja talle anti spioonide vahetamisega Suurbritannias varjupaik.

USA-st saadeti tollal välja kümme spiooni ja Skripal oli üks neljast Venemaalt vabastatud isikust, kes Viini lennuvälja asfaldil välja vahetati.

Üks, kelle vastu Skripal vahetati, oli Anna Chapman, kes oli abielus Briti mehega ja oli elanud mitmeid aastaid Londonis.

Ülejäänud venelased, kes läände vahetati olid Aleksandr Zaporožski ja Igor Sutjagin, kes olid süüdi mõistetud USA heaks spioneerimises, ja Gennadi Vassilenko, kes oli vangi mõistetud ebaseadusliku relva omamise eest.

Skripal näis elavat vaikset elu kaunis katedraalilinnas Salisburys.