Naised suruti pärast tänavaetendust autodesse ja neid vägistati „kõrvalises kohas“, ütles kohalik politsei BBC-le.

Politsei sõnul uuritakse juhtumit, ent kedagi pole veel vahi alla võetud. Aktivistid töötasid valitsusvälises organisatsioonis, mis üritab tõsta teadlikkust inimkaubandusest Khunti regioonis.

Kohaliku politsei vanemametniku sõnul liikusid aktivistid pärast etendust kohalikku misjonikooli, aga samal ajal jõudsid koolini ka relvastatud isikud, kes röövisid viis naist ja viisid nad džunglisse. Hetkel tegeleb inimeste ülekuulamisega kolm politseirühma. Röövitud naised asuvad praegu politsei järelvalve all ning ootavad meditsiiniuuringute tulemusi.

Ametnike sõnul võivad vägistajad olla osa grupist, kes on väga vaenulikud regiooni tulevate võõraste suhtes. Grupp on üsna populaarne kohalike hõimude seas ning nad on paigaldanud alasse külastajatele teadmiseks hoiatavad sildid.

Kõnealune sündmus on vaid üks mitmest riigis toimunud taolisest juhtumist. Seksuaalvägivalla kontrollimine elavdus Indias 2012. aastal, kui üht tudengit vägistati Delhis bussis grupiviisiliselt ning seejärel mõrvati. Aprillis figureeris rahvusvaheliste uudiste pealkirjades šokeeriv juhtum lapse vägistamisest Kashmiris. Samuti on Jharkhandi osariik sattunud hiljuti tähelepanu alla, sest mais oli kolm juhtumit, kus teismelisi tüdrukuid vägistati ning seejärel pandi põlema.

2016. aastal teatati Indias 40 000 vägistamisest, kuigi suurem osa juhtumeid vaikitakse stigma pärast maha.