Õnnetus juhtus pühapäeva varahommikul kohaliku aja järgi kell 3 Uttar Pradeshi osariigis Purwa küla lähistel, kui Patna-Indore ekspressrongi 14 vangunit rööbastelt maha sõitis, vahendab uudistekanal BBC.

Kanpuri linna politsei peainspektor Zaqi Ahmed ütles, et enamik reisijatest magas õnnetuse hetkel.

Päästjad üritavad praegu külili paiskunud vagunitest surnukehi ja ellujäänuid välja tõmmata, sõnas ta.

„Me ärkasime vapustusega kella kolme ajal öösel,“ kirjeldas rongireisija Krishna Keshav. „Mitu vagunit oli rööbastelt maha sõitnud, kõik olid šokis. Ma nägin surnukehi ja vigastatud inimesi.“

Teine reisija kireldas, et rong liikus tavapärasel kiirusel, kuid sel tekkisid vahetult enne rööbastelt maha sõitmist probleemid. „Rong jäi ootamatult seisma,“ rääkis Satish Kumar APle, „ja hakkas taas liikuma vahetult enne õnnetust“.

India peaminister Narendra Modi teatas Twitteris, et on inimelude kaotusest „kirjeldamatus ahastuses“. „Olen mõtteis leinavate perekondade ja vigastatutega,“ lausus ta.

Kuigi ei ole veel teada, mis õnnetuse põhjustas, lubas raudteeminister Suresh Prabhu süüdlased vastutusele võtta. „Juhtunut uuritakse,“ teatas ta ja lisas: „Ohvrite lähedastele makstakse kompensatsiooni.“