„India president andis oma nõusoleku naistevastaseid kuritegusid puudutavale määrusele. See hakkab kehtima kohe, kuid võetakse ka parlamendi päevakorda,“ ütles presidendi büroo kõrge ametnik agentuurile AFP BBC Newsi vahendusel.

Valitsuse poolt heaks kiidetus komisjon, mis vaatas üle India seksuaalkuritegusid puudutavad seadused, ning valitsus soovitasid pärast grupivägistamisjuhtumit karmimaid seadusi.

Komisjon nõudis kiiremaid kohtuprotsesse ja süüdimõistetud vägistajatele pikemaid vanglakaristusi, kuid mitte surmanuhtlust.

India rakendab surmanuhtlust vaid „harvimatest harvimatel“ juhtudel. Novembris näiteks poodi üles 2008. aasta Mumbai terrorirünnaku ainus ellujäänud toimepanija. See oli Indias kaheksa aasta jooksul ainus hukkamine.

Uue seaduse järgi aga on võimalik surmanuhtlus juhul, kui vägistamine toob kaasa surma või jätab ohvri püsivasse vegetatiivsesse seisundisse.

Vanglakaristuse pikkus kahekordistatakse grupivägistamise, alaealise vägistamise ning politseiniku või muu võimuesindaja toime pandud vägistamise puhul kümnelt aastalt 20 aastale ning seda võib pikendada ka eluaegseks ilma amnestiavõimaluseta.

Seni kehtinud seaduste järgi ootas vägistajat 7-10-aastane vanglakaristus.

Uue seaduse järgi karmistatakse karistusi ka vuajerismi, jälitamise ja happerünnakute eest.