Ülemkohtu esimees P. Sathasivam põhjendas otsust asjaoluga, et süüaluste armuandmispalve menetlemine oli kestnud liiga kaua - 11 aastat. Mehed on 20 aastat vangis istunud ja advokaatide sõnul tähendaks surmanuhtluse täideviimine nende kahekordset karistamist, vahendab BNS.

Advokaat nimetas ülemkohtu otsust "humaanseks" ja ütles, et meestel on nüüd lootust kunagi vanglast vabaneda. Mehed eitavad süüd.

India ülemkohus piiras jaanuaris surmanuhtluste täideviimist. Sealsetes vanglates ootab hukkamist enam kui nelisada inimest, kuid viimase kümne aasta jooksul on surmaotsus täide viidud kolmel juhul.

Rajiv Gandhi tappis 1991. aastal Sri Lanka sissirühmituse Tamili Tiigrid naissoost enesetaputerrorist. Atentaadis mõisteti süüdi kokku 26 inimest. Esmaspäeval surmanuhtlusest pääsenud mehed olid viimased, keda ähvardas hukkamine.

Gandhi sai 1984. aastal oma samuti mõrvatud ema Indira Gandhi järel India noorimaks peaministriks ning valitses kuni valimiskaotuseni 1989. aastal.

Rajiv Gandhi tapmist peetakse kättemaksuks selle eest, et India saatis 1987. aastal Sri Lankale sõdurid, kes tegid ebaõnnestunud katse tamili sissidest jagu saada.