Märuli keskel viibiva Iltalehti ajakirjaniku Nina Leinoneni sõnul pinge Slovjanskis aina kasvab, kuna kohale on saabunud Ukraina eriteenistused, kelle snaiprid on võtnud positsiooni okupeeritud miilitsajaoskonna lähedal asuvate hoonete katustel. "Õhkkond on närviline," ütles Leinonen.

Ajakirjaniku sõnul rääkis ta mitme jaoskonna hõivanud inimesega, kes talle kinnitasid, et ei lahku sealt enne, kui kuulutatakse välja iseseisvushääletus.

Ukraina siseminister Arsen Avakov ütles laupäeval, et "relvastatud mehed lapilistes kaitsevärvi rõivastes hõivasid Slavjanski miilitsahoone". Mehe sõnul saab vastusamm saab olema eriti karm, kuna "tegemist on terroristidega".

Kohaliku miilitsa andmeil ei esitanud Slavjanskis miilitsa jaoskonda tunginud mehed mingeid nõudmisi, aga ei öelnud ka, kellega on tegu. Avakovi sõnul tungis hoonesse vähemalt 15 meest. Miilitsaesindajate sõnul tulistasid hoonesse tunginud mehed enne politseijaoskonda tungimist õhku.

Relvastatud mehed ajasid lääneriikide ajakirjanikud eemale ning lasid hoone lähedale üksnes venekeelse meedia esindajad. Slovjanski linnapea aga teatas venekeelses telekanalis, et linn toetab valitsushoonete vallutajaid. Jaoskonna vallutanud mehed said oma kätte ka seal olnud sajad püstolid ja automaadid.