Armee teatel siseneti Beit Hanouni linna Gaza põhjaosas, et leida juudiasundustele ja Iisraeli linnale tehtud mürsu- ja raketirünnakute taga olevaid islamisisse.

Palestiinlased aga leiavad, et Iisraeli ja Palestiina peaministrite laupäevase kohtumise ja järgmisel nädalal Washingtonis toimuvate USA-Iisraeli kõneluste eel korraldatud rünnak oli mõeldud rahvusvahelise rahualgatuse kahjustamiseks.

Palestiina Omavalitsuse esimees Yasser Arafat, keda USA on püüdnud reformimeelse peaministri Mahmoud Abbasi eelistamisega tahaplaanile suruda, esines neljapäeval palestiinlaste Katastroofipäeva ehk Nakba puhul televisioonis pöördumisega rahva poole. Selle päevaga tähistatakse palestiinlaste sundümberasumist Iisraeli riigi loomise tulemusena.

“Ei mingit rahulepet enne, kui Iisrael ei ole taandunud palestiinlaste ja araablaste maalt 1967. aasta juuni joonele,” kuulutas Arafat. 1967. aasta Lähis-Ida sõjas hõivas Iisrael Läänekalda ja Gaza.

Kõik selle sõja järgsed Iisraeli valitsused on kinnitanud, et meilt aladelt ei lahkuta täielikult iial.

Armee teatel ei kavatse sõdurid Beit Hanounist veel lahkuda ning tegu pole lühihaaranguga nagu varasemad Gazas, kui väed lahkusid mõne tunni järel.

“Me jääme lähipäeviks sellele territooriumile,” teatas Iisraeli armee lõunavägede juhataja kindralmajor Doron Almog.

Pealtnägijate sõnul lasid sõdurid linna tungides maha viis inimest, ohvrite hulgas oli 12-aastane Mohammed al-Za’anin. Lammutati neli arvatavatele sissidele kuuluvat maja. 15 palestiinlast sai kokkupõrkes vigastada.