Saadiku sõnul on britid tema maast teinud kaabaka, kellel pole õigust olemas olla, samas kui terroriakte Iisraeli kodanike vastu ignoreerivad nii meedia kui avalik arvamus, kirjutab The Telegraph.

„Iisrael seisab vastamisi intensiivistunud delegitimiseerimis-, demoniseerimis- ja topeltstandardite kampaaniaga. Suurbritanniast on saanud radikaalsete Iisraeli-vastaste vaadete kasvulava,” ütleb Prosor.

2007. aastal hääletasid Briti ülikoolide ja kolledžite liidu (UCU) liikmed sidemete katkestamise poolt Iisraeli ülikoolidega, mis vihastas üle maailma poliitikuid ja teadlasi. Juudi liidrid mõistsid selle sammu hukka kui hirmutava rünnaku akadeemilise vabaduse vastu.

Eelmisel kuul mõistis UCU iga-aastane konverents hukka Iisraeli poolt Gazas tekitatud humanitaarkatastroofi, mis võib sillutada teed Iisraeli haridusasutuste boikotile.

Prosori sõnul on teadlased, kes peaksid olema ühiskonnas teadmiste, objektiivsuse ja informeeritud debati kaitsjad, radikaalsete ringkondade poolt pantvangi võetud.

„Iisraeli sõjaväe vasturünnakuid kajastab meedia sügavuti ja üksikasjaliselt. Rünnakuid, millele Iisrael vastab, ei kajastata tihti üldse. Terroriaktid, varitsused, enesetapurünnakud ja pidevad rakettide tulistamised Iisraeli territooriumile jäävad tihti tähelepanuta,” kirjutab Prosor.

Prosor ütleb, et ükski riik ei suuda selliseid rünnakuid ilma vastamata taluda ja nimetab Iisraeli demokraatiaks tule all.

Kokkuvõtteks ütleb Prosor, et need, kes usuvad Briti väärtustesse, peavad tegema tööd radikaalsete äärmuslaste domineerimise lõpetamiseks Iisraeli-teemalises debatis ning tegema enamat mõistmaks Iisraeli ees seisvaid raskusi.