Riikidevaheline strateegiline dialoog toimub igal aastal ja seal keskendutakse kaitse- ja julgeolekuküsimustele. "Strateegiline dialoog on tõepoolest edasilükatud, ütles juudiriigi välisministeeriumi pressiesindaja Yigal Palmor AFP-le vahetult pärast Suurbritannia välisministri William Hague saabumist kahepäevasele visiidile Jerusalemma.

Tüliõunaks olev seadus annab Suurbritannia kohtutele õiguse universaalse jurisdiktsiooni alusel anda välja vahistamiskäske sõjakuritegudes süüdistatud inimeste, sealhulgas ka välisriikide poliitikute vahistamiseks.

Varem käesoleval nädalal tühistas oma reisi Londonisse Iisraeli luureminister Dan Meridor seoses murega enda võimaliku vahistamise pärast. Iisraeli meedia spekuleeris, et sel on seos Iisraeli rünnakuga mais Gaza sektorisse abi viia soovinud humanitaarsaadetisega laevastikule, sest rünnakus hukkus üheksa Türgi aktivisti.

Jaanuaris taotles vahistamisi lubava seaduse muutmist ka Suurbritannia toonane peaminister Gordon Brown, sest Iisraeli opositsiooniliider Tzipi Livini, kes oli välisminister 2008-2009 aset leidnud Gaza sõja ajal, tühistas oma visiidi Suurbritanniasse pärast vahistamismääruse väljaandmist, mis põhjustas diplomaatilise skandaali.