Iisraeli õhujõudude allikas teatas, et vargaid pidi aitama keegi seestpoolt. Sellele viitab muu hulgas ka see, et baasi ümbritsev tara oli täiesti terve. Uurijad usuvad, et vargad sisenesid ja väljusid värava kaudu. Seda tuli teha suure sõidukiga, sest üks lennukimootor kaalub 1,5 tonni ja on 4,5 meetrit pikk, teatab Arutz Sheva.

Seni pole veel ühtki kahtlusalust vahistatud. Vargus annab tunnistust Iisraeli õhujõudude madalseisust võimes iseenda baaside julgeolekut tagada. Kõige tõenäolisem on, et mootorid varastasid araablastest metallivargad, relvaärimehed või terroristidega seotud agendid.

Juulis imbusid beduiinidest metallivargad Iisraeli kaitsejõudude baasi Negevi kõrbes asuvas Tze'elimis ning varastasid laskemoonakaste, mis Iisraeli kaitsejõudude väitel olid tühjad. Beduiinid sisenesid baasi maasturitel.

Iisraeli televisiooni teatel ajasid sõjaväelased beduiine taga, aga beduiinid mängisid nendega kassi ja hiirt, lastes sõjaväesõidukid endale lähedale ja kiirendades siis taas. Tagaajamine lõpetati, kui beduiinid jõudsid väljapoole baasi perimeetrit, kuigi vargad said oma valdusse lahingumoona.

Mais varastati Lõuna-Iisraeli Ketzioti baasist kaks kuulikindlat sõjaväe maasturit, millel oli mõlemal armee varustust.

Jaanuaris teatati 1500 tankimürsu vargusest Iisraeli kaitsejõudude laskemoonabaasist riigi lõunaosas. Mitmele inimesele esitati süüdistus ning sõjaväepolitsei alustas juurdlust varguses arvatavasti osalenud ohvitseride ja sõdurite üle.

Järgnev video näitab, kuidas beduiinidest metallivargad sisenevad ATV-del Iisraeli kaitsejõudude polügoonile tankide õppelaskmise ajal ning koguvad mürsukesti ja muud, mida enesele vajalikuks peavad. Käsud keelavad sõduritel vargaid tulistada ja nii võivad nad avalikult tegutseda.