Ühe Tel Avivi elurajooni elanikke jahmatas nende lähistel elanud kummaline perekond, vahendab Iltalehti. Nimelt sai eile avalikuks, et ususekti eesotsas olnud 60-aastane Goel Ratzon pidas aastaid seksiorjuses 30 naist, kirjutab The Times.

Politsei arvab, et Ratzon on alates 1993. aastast sigitanud oma seksiorjadele, kelle hulgas olid ka tema tütred, 37 last. Ratzon, keda kohalik meedia kutsub Austria keldriperverdi järgi "Iisraeli Josef Fritzliks", on vahistatud kahtlustatuna seksuaalkuritegudes ja verepilastuses.

"Tõendid viitavad sellele, et ta hoidis naisi rangelt oma silma all ning valdas ka nende raha," rääkis politsei esindaja, lisades, et naised elasid Ratzoni haaremis lausa orjadena.

Ratzon kasutas naiste puhul füüsilist karistamist. Ka ei tohtinud naised rääkida ühegi teise mehega peale Ratzoni. Politsei usub, et osa naisi ilmselt ei taibanudki, millistes tingimustes nad tegelikult elasid.

Ratzon hoidis oma naisi eri korterites. Ühest korterist leidsid politseinikud kümme naist ja 17 last.

Ratzoni tegemised polnud tegelikult mingiks saladuseks, sest läinud aastal näitas kohalik televisioon dokfilmi, milles osa Ratzoni naisi ülistasid oma isandat kui "vabastajat". "Olen täiuslik. Minus on olemas kõik omadused, mida naised vajavad," kiitis Ratzon ise samas saates.

Iisraeli ametiisikud on öelnud, et nad ei hakanud varem haaremit ründama, sest kartsid Ratzoni naiste enesetappu.